Könyv: Hanga és Várkony III

Bő fél évvel az első két kötet után kezem közé kaparintottam a Hanga és Várkony sorozat harmadik könyvecskéjét is – Mészöly Ágnes és Jósa Tamás közös munkáját, a Várkony és a könyvtár réme történetét – felnőtt fejjel ismét nagy örömmel olvastam ifjúsági regényt, és gyönyörködtem egyik kedvenc énekesem/fotóalanyom vagány, csodaszép rajzaiban.

Hanga és Várkony III: Várkony és a könyvtár réme (borító)A könyv megjelenéséről most már legalább előre tudtam és vártam, a Könyvhét kapcsán tartott dedikálásról viszont ezúttal is lemaradtam – szánom-bánom, de szolnoki fesztiválozás miatt nem voltam épp akkor a fővárosban.

Végül közel két hónap csúszással, de beszereztem a könyvet – épp jókor, hiszen érkezett rokon gyerkőc érdeklődő kérdése, van-e már folytatása a decemberben  ajándékba kapott két könyvnek (az év végén ennek kapcsán írt bejegyzésemet lásd ITT).

Fellapozva a 200 oldalas könyvet néhány órára ismét visszacsöppentem Kövespart mindennapjaiba, ahol az ötödikes kiskamaszok (Jónás Várkony és Sárlóki Hanga) újabb rejtélyre bukkantak és nyomozni kezdtek a könyvtárban történt furcsa dolgok után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük