Megjelent a divideD első lemeze

Néhány napja a HammerWorld novemberi számának CD mellékleteként látott napvilágot a modern elektronikus metal muzsikát játszó divideD legénységének „Modulus” névre keresztelt első lemeze.

Nekünk, akik az első koncertek óta követjük a divideD háza táján folyó történéseket, s ott vagyunk szinte minden bulijukon, már nem okozhattak túl nagy meglepetést az új lemez dalai. A Modulus névre keresztelt albumra felkerült 12 nóta közül talán már mindet hallhattuk a srácoktól élőben. Ráadásul 4 tételt márt bő két év alatt rongyosra hallgathattunk az Ends of Earth EP megjelenésének köszönhetően. A zenekar hivatalos YouTube csatornájára felkerült 10 videoklipnek hála pedig a látvány és a hangulat is újra meg újra átélhető volt.

És mégis: nagyon vártuk már a lemezt, egy teljes egész anyagot, ami a hangzásán túl megjelenésével is hozza a csapattól jogosan elvárható magas színvonalat. Némi utánajárással pedig elérhető a lemezhez készült teljes booklet, ami a szövegek mellett a zenéhez tökéletesen passzoló és hihetetlenül igényes látványvilágot is jól hozza. Aki már látta valaha a koncertek alkalmával kivetített háttereiket, az pontosan tudja (de legalábbis sejti) mit várhat a kis könyvecskétől: Jósa Tamás (Belmont) fantáziadús, részletgazdag rajzait, végtelenségig maximalista kivitelezésben.

1. Subject Zero
2. Ambition
3. No One to Shoot
4. A Way Out
5. A Hundred Times
6. FraKtured
7. HDSN: Mia
8. Wormhole
9. Ends of Earth
10. In Focus
11. From Inside
12. Condition Zero

A hivatalos Modulus lemezbemutató buli már átcsúszik a következő évre, de cserébe a hazai pályának számító Dürer Kertben kerül majd rá sor. Egy a  hazai modern metal zenekarokat felvonultató estén, 2018.01.12-én, a XV. Stagediving Fesztivál keretein belül dübörgönek majd fel újra a divideD nóták. Én pedig ha tehetem, ott leszek, géppel a kézben és élvezem az előadást – hiszen szívemcsücske emberek játszanak majd újra egyedi és kellemesen kemény zenét…

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük