divideD koncert az V. Tattoo The Sun fesztiválon

Az V. Tattoo The Sun fesztivál zenei programját a divideD zenekar koncertje nyitotta a Dürer Kert szabadtéri színpadán.

Az utóbbi hónapokban keresem az alkalmat, hogy a Vazul Vére rockopera kapcsán megismert és megszeretett énekeseket saját formációik élén is színpadon láthassam-hallhassam. Így került képbe az V. Tattoo The Sun fesztivál és a divideD zenekar is – a közös nevező a rockoperában Tordát alakító Jósa Tamás.

A divideD zenekar igen fiatal formáció, 2014-ben alakult, első “Ends of Earth” EP-jük 2015. júniusában jelent meg. Egyedi hangzásviláguknak és saját angolnyelvű nótáiknak köszönhetően aligha lehet őket más bandákkal összekeverni. Kemény, dallamos metál muszikát játszanak, modern elektronikus hangzásvilággal és alkalmanként némi hörgős vokállal fűszerezve. Ehhez a zenei sokszínúséghez tudatos színpadi jelenlét párosul: jelmezek, maszkok és egy lovagi sisak idézi a múltat, s adja meg a buli alaphangulatát.

Annak ellenére, hogy az én ízlésemnek kicsit talán túl modern ez a hangzásvilág, kifejezetten tetszett a buli, s kíváncsian várom az ígért új nótákat, s lemezt – az ízelítőképp a koncerten elhangzott új dal sokatígérő, első hallásra megszerethető volt.

Hangulatképek – köszönetképp:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.