Tankcsapda koncert – 2015.04.18

Ebben az évben a Tankcsapda lemezbemutató körútjának címe “Urai vagyunk a Turnénak 2015”, a fővárosi buli helyszíne pedig a SYMA csarnok lett.

Eddig úgy gondoltam, a SYMA alkalmatlan koncerthelyszínnek, de erre a Tankok most rácáfoltak – mint kiderült, minden csak akarat és pénz kérdése. A Lukács László-Sidlovics Gábor-Fejes Tamás trió ezen  a hűvös áprilisi estén egy vérprofi bulit hozott össze a SYMA Csarnokban – az összegyűlt népes közönség legnagyobb örömére.

Az estét profi látvány- és színpadtechnika, osztott kijezők, csodaszép fények, bőséges pirotechnika, valamint az igényes és szép (háttér)grafikák jellemezték. Az, hogy a dobbal (és Fejessel együtt) fel-le mozgott a szerkezet, már csak a hab volt a tortán. Bizony nem láttam ilyen igényességet még kishazánkban – na jó, talán a múlt évi Deep Purple koncert látványvilágát leszámítva.

Az okosan összerakott műsorban számos új nóta, s rég hallott kedvenc is felcsendült. Akadt számos társadalomkritika, s könnyedd rock and roll is, csajozós és keményfiús nóták, és meglepő átköltések is. Most valahogy jó volt ez így, s ezúttal a néhol hosszúra nyúlt átkötő szövegek sem zavartak.

Ezen a bulin újra maximálisan kihasználtam a fényképezőgépem 50x optikai zoom tartományát, s a közönség széléről készítettem képeket – ezúttal meglepően sok távolit, teljes színpadképet, mert ez most ennyire tetszett.

Hangulatképek – köszönetképp:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.